temető

Plébániánk temetőt üzemeltet és nem temetkezési vállalkozás!!

A temető nyitva tartási ideje:

hétfő: zárva
kedd: 10 és 18 óra között
szerda: 10 és 18 óra között
csütörtök: 10 és 18 óra között
péntek: 10 és 18 óra között
szombat: 10 és 16 óra között
vasárnap: 8 és 19 óra között

Temetőnkben 25 évre megváltható 1, 2, 3 és 4 személyes urnafülkék találhatók, illetve lehetőség van osszáriumban (hamvak – szórás utáni – közös őrzésére szolgáló hely) történő elhelyezésre is.

A 25 éves megváltási idő lejárta után az újraváltás az akkori árakon történik. A 24. év végén a sírhelyet megjelöljük, ebből tudható, hogy újraváltásra van szükség. Amennyiben a 25. év letelte után az urnasírhely nem kerül újra megváltásra, akkor a hamvakat az osszáriumban helyezzük el.

A temetőnkben eltemetett halottakért minden hónap első hétfőjén, az esti szentmisében imádkozunk.

Temetőnk nem nyújt teljes körű ügyintézést! Kérjük, hogy a hamvasztás intézésével keressenek föl egy temetkezési vállalkozót! A hamvasztás és a hamvak szállításának várható időpontját a temetkezési vállalkozó tudja meghatározni. Kérjük, hogy a hamvak szállítására vonatkozó időpont ismeretében keressék föl plébániánk irodáját a temetéssel kapcsolatos további ügyek intézéséhez.

Urnasírhelyek megváltási díjai 25 évre:

1 személyes 200 000 Ft
2 személyes 300 000 Ft
3 személyes 400 000 Ft
4 személyes 500 000 Ft

Temetői szolgáltatásaink árai:

hamvak átvétele 10 000 Ft
hamvak őrzése 15 000 Ft
hamvak előkészítése 20 000 Ft
hamvak ravatalozása 20 000 Ft
hamvak elhelyezése az osszáriumban 15 000 Ft
urna elhelyezése 15 000 Ft
szórásos vagy urnás temetés költsége összesen 80 000 Ft
 hamvak kiadása, áthelyezése 35 000 Ft

Ezek az árak az ÁFÁ-t már tartalmazzák. Az árak megváltoztatásának jogát mindenkor fenntartjuk.
Készpénzes vagy (kiállított számla alapján) átutalással történő fizetésre van lehetőség. Bankkártyával történő fizetés nem lehetséges.

Az osszárium egy kb. 6 x 2 méter alapterületű szarkofág, ami a temetőben található, és amelynek fedelén kiképzett nyílásra helyezhető az urna a búcsúztatási szertartás idejére. Az osszáriumba víz hozzáadása nélkül szórjuk a hamvakat, ennek előnye, hogy a hamvak nem kerülnek ellenőrizetlen, illetéktelen helyre (pl. csatorna), nem szórja őket szét a szél.

Az emlékfalon elhelyezett emléktáblákon a máshol eltemetett halottak emlékét őrizzük.

A kültéri mécseségetőben csak teamécses égethető! Kérjük, hogy más tárgyakat (pl.: különféle mécsestartók, gyertyák) ne helyezzenek el!!! Ezeket a tárgyakat ki fogjuk dobni.

Kérjük, hogy temetőnkben csak élő, vágott virágokat helyezzenek el a plébánia által biztosított virágtartókban a virágok elhelyezésére kialakított helyeken! Cserepes virágokat, művirágokat és egyéb tárgyakat nem lehet elhelyezni!

A temető szabályzat itt a temető házirendje pedig itt olvasható.