Hirdetések – évközi 31. vasárnap

  • November 21-én vasárnap a 9 órai szentmisén emlékezünk Reményi Károlyra, templomunk 1 éve elhunyt karnagyára. A mise után tiszteletére a templom előterében emléktáblát helyezünk el. Szeretettel hívjuk és várjuk a testvéreket a közös megemlékezésre.

  • Novemberben a hétfői esti szentmiséken azokért az elhunytjainkért imádkozunk, akik nevét a bejárati ajtónál, az asztalon elhelyezett dobozba tették a kedves Testvérek. 
  • November 6-án szombaton 10 órakor megkezdődnek az előkészületek a Betlehemesjátékra. Óvodás, általános és középiskolás gyermekek közreműködésével december 24-én délután megelevenítjük Jézusunk születéstörténetét. Jelentkezni a szentmisék után Szepesiné Kőnig Zsuzsánal vagy a sekrestyében lehet. A próbák Szombatonként 10:00-11:30 között lesznek. Szeretettel várunk minden gyermeket. 
  • November 1. Mindenszentek ünnepe, főünnep, kötelező miserészvétellel. Ezen a napon 18 órakor lesz templomunkban szentmise. A szentmise után az altemplomban a Főplébánia közösségével lucernáriumot imádkozunk, majd egy agapét szeretnénk rendezni, melyhez szeretettel várunk sütemény felajánlásokat, valamint segítséget az előkészületekhez. 
  • NOVEMBERTŐL A SZOMBAT ESTI SZENTMISÉK az Ibolya utcában 17 órakor, a Főplébánián 18:30-kor kezdődnek!  
  • 2021. december 3.-5. között (Advent második hétvégéjén) házaspáros lelkigyakorlatot tart Gábor atya a máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos házban. Az idei esemény mottója “A hármas kötél pedig el nem szakad egyhamar” (Préd. 4:12). A részvételi díj 45.000 Ft házaspáronként, ami tartalmazza a szállást 2 éjszakára, valamint a teljes ellátást. Jelentkezni 2021. november 21.-ig a Főplébánia e-mail címén lehet (pszlorincfoplebania@gmail.com). Amennyiben a részvételi díj kifizetése valamely házaspárnak gondot okoz, azok vegyék fel a kapcsolatot Gábor atyával, de ne érezzék, hogy ez akadályozná a részvételt! Amennyiben valaki megengedheti magának, hogy a részvételi díjon felüli összeggel tud segíteni a szervezőknek és a rászorulóknak, azoktól szívesen vesszük a felajánlást. 
  • Sajnálatunkra a járványhelyzet romlása miatt mai naptól újra elrendeljük a templomban a kötelező maszk használatot. Egyelőre más korlátozást nem foganatosítunk, de ajánljuk és kérjük a kézben való áldozást. Keddenként újra imádkozzuk a pápa által elrendelt misekönyörgéseket. 
  • A héten első péntek lesz, betegeinkhez a szokott módon, előre egyeztetett időpontban megyünk. 
  • Advent 3. vasárnapjához kötődő hétvégén, december 10-12 között fiútáborba hívjuk a fiúgyermekeket. A táborról, a jelentkezésről a hirdetőtáblán lehet majd hamarosan részleteket olvasni.

  • Október 29-e és november 2-a között reggel 8 és este 7 óra között megnövelt nyitvatartással van lehetőségük altemplomunkban szeretteik látogatására.