Hirdetéseink évközi II. vasárnap

  • Ebben az évben január 16-tól, hétfőtől 23-ig, vasárnapig tart a Krisztus-hívők egységéért meghirdetett ökomenikus imahét. Az imahét anyagát a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa állította össze, központi igéje: „Láttuk az Ő csillagát napkeleten és eljöttünk, hogy imádjuk Őt”. Kerületünkben a közös imaalkalmak programja az alábbi:

 

január 17.
hétfő
18 h Főplébánia Háromszéki Botond
január 19. szerda 18 h Evangélikus
templom
Kossuth tér
Gábor Elemér
január 21. péntek 18 h Szent László
templom Havanna
 

 

A pénteki prédikátor személyéről még folyik az egyeztetés, illetve izgalmas kérdés, hogy a kopt püspök úr elfogadja-e a fölkérésünket a szombat esti vagy a vasárnap esti szentmisére, esetleg egy péntek esti saját imaalkalomra a Havanna mellett. Ha a meghívásunkra jön válasz, akkor azonnal kommunikáljuk levelezőlistáinkon és a plébánia honlapján.

  • Január 18., kedd Árpádházi Szent Margit Szűz ünnepe, templomunk búcsúja. Szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket az esti, 18 órakor kezdődő ünnepi szentmisére.
  • Múlt hétvégén megkérdeztük a kedves Híveket a szombat esti, idegennyelvű misék sorsáról. Véleménynyilvánító kérdőívezés volt, nem tudtunk egyértelmű igen-nem kérdést föltenni. Arra a döntésre jutottunk, hogy visszaállítjuk a magyar miséket, ill. minden hónap utolsó vasárnapjának estéjén latin mise lesz, természetesen úgy, ahogyan nyáron, tehát az olvasmányok, a prédikáció és a hívek könyörgése magyarul. Ami a modern nyelveket illeti, nyitottak vagyunk nyelvtanulók ill. nyelvtanárok esetleges kéréseire hétköznapi időpontokban.
  • Lakásszentelőt lehet kérni név, cím, telefonszám, és ha van emailcím, annak megadásával emailben, a sekrestyében vagy az irodában.
  • Január 31-ig várjuk a február 15-én kezdődő jegyes kurzusra azon fiatalok jelentkezését, akik 2022-ben szeretnének templomunkban házasságot kötni. Jelentkezni a plébánia elérhetőségein lehet, ill. a plébánia honlapján a „szertartások”-fül alatt a „házasság” menüpontban részletes tudnivalókat találhatunk.