Belső gyógyító lelkigyakorlat

Július 5-től 7-ig ismét megrendezésre kerül a Mária Magdolna belső gyógyító lelkigyakorlat a plébánián.

A lelkigyakorlat július 5-én, pénteken az este 6 órakor kezdődő szentmisével indul.

A lelkigyakorlatot vezeti: Beke Tünde-Lidia bencés obláta, a Szent Ignác Lelkiségi Iskola vezetője, főállású szolgáló Győr-Ménfőcsanakról.

Jelentkezni a templomban megtalálható Jelentkezési lapon (ide kattintva le is töltehető), amit kerünk a sekrestyében leadni, vagy a plébánia email címére elküldeni. A Facebookon, az Új Betesda Közösségnél is lehet jelentkezni.

A jelentkezést június 20-ig tudjuk fogadni.

A részvételi díj: 10 000 Ft, amit június 20-ig kérünk befizetni. Akinek gondot okoz ennek kifizetése, jelezze, ezen ne múljon a részvétele! (A részvételi díj a közös étkezéseket – ebédeket, vacsorákat – és a lelkigyakorlat egyéb költségeit is magában foglalja.) Ételallergiásoknak is megoldjuk az étkeztetését! Szentírást és tollat a résztvevőknek hoznia kell! (Jegyzetfüzetet ajánljuk, hogy hozzanak a résztvevők!) Érdeklődni lehet a 20/344-5748, vagy 20/388-0655-ös telefonszámokon, vagy a plébánia email címén lehet.

Mária Magdolna mindaddig nem volt boldog, amíg Jézust meg nem ismerte. Ekkor megváltozott az élete, Jézus szentet faragott belőle. Ma sokan tudják, hogy volt egyszer egy Jézus, sokan templomba, kisközösségbe is járnak, de még nem tapasztalták meg, hogy Jézus megváltoztatja az életüket. Ennek akadályai a belső sérülések, melyeket összeszedünk, amikor a körülöttünk élők nem úgy szeretnek minket, ahogy szükségünk lenne rá. Ez a lelkigyakorlat alkalom szembenézni belső sérüléseinkkel, és kérni Jézust, hogy gyógyítson meg. Alkalom találkozni azzal a Jézussal, aki ma is él, bejár minden falut és várost, és meggyógyít minden bajt és szenvedést.

A Szent Ignác Lelkiségi Iskola bemutatása

A Szent Ignác Lelkiségi Iskolát Javier Silva Castaneda alapította 1999. január 1-én, Guadalajara-ban (Mexikó, Jalisco állam). A guadalajarai érsek az Iskolát egyházi jóváhagyásban részesítette. Az Iskola nemzetközi, az egész világon szolgál.

Az Iskola célja: segítségnyújtás azoknak a keresztényeknek, akik szeretnének segíteni keresztény testvéreik lelki problémáin, valamint szeretnének eligazodni és növekedni saját lelki életükben is.

Lelkigyakorlataik alapja a Szentírás és a katolikus lelki írók tapasztalata, a katolikus egyház tanítása.

Módszertanunk felölel mindent, ami a tanulást és a lelki elmélyülést segíti:

   • interaktív tanítások
   • a tanítást illusztráló képek és tanítási fogások
   • a résztvevőknek kiosztott vázlatfüzet, melyet saját jegyzeteikkel kiegészíthetnek
   • gyakorlatok (dinamikák), melyekben a tanítást igyekszünk megtapasztalható módon átadni
   • zene
   • sok ima