Szabadító lelkigyakorlat

November 15-től 17-ig megrendezésre kerül a plébánián működő Új Betesda Közösség szervezésében a szabadító szolgálat lelkigyakorlat a plébánián.

A lelkigyakorlat november 15-én, pénteken az este 6 órakor kezdődő szentmisével indul.

A lelkigyakorlat mindazoknak szól, akik szeretnének megszabadulni okkult, ezoterikus és egyéb eredetű megkötözöttségeiktől, átkoktól, babonáktól.

Néhány tanúságtétel korábbi lelkigyakorlatokról:

“Csodálatos, emlékezetes hétvége volt…. gyökeresen megváltoztatta az életemet!!!”

“Azóta új életem van.”

“Ezen minden embernek részt kell vennie egyszer legalább, hogy tudjon tájékozódni a világban, mi jó, mi nem.”

A lelkigyakorlatot vezeti: Beke Tünde-Lidia bencés obláta, a Szent Ignác Lelkiségi Iskola vezetője, főállású szolgáló Győr-Ménfőcsanakról.

Jelentkezni a templomban megtalálható Jelentkezési lapon (ide kattintva le is töltehető), amit kerünk a sekrestyében leadni, vagy a plébánia email címére elküldeni. A Facebookon, az Új Betesda Közösségnél is lehet jelentkezni.

A jelentkezést november 12-ig tudjuk fogadni.

A részvételi díj: 10 000 Ft, amit október 25-ig kérünk befizetni. Akinek gondot okoz ennek kifizetése, jelezze, ezen ne múljon a részvétele! (A részvételi díj a közös étkezéseket – ebédeket, vacsorákat – és a lelkigyakorlat egyéb költségeit is magában foglalja.) Ételallergiásoknak is megoldjuk az étkeztetését! Szentírást és tollat a résztvevőknek hoznia kell! (Jegyzetfüzetet ajánljuk, hogy hozzanak a résztvevők!) Érdeklődni lehet a 20/344-5748, vagy 20/388-0655-ös telefonszámokon, vagy a plébánia email címén lehet.

Felkészüléshez irodalom:

A Szent Ignác Lelkiségi Iskola bemutatása

A Szent Ignác Lelkiségi Iskolát Javier Silva Castaneda alapította 1999. január 1-én, Guadalajara-ban (Mexikó, Jalisco állam). A guadalajarai érsek az Iskolát egyházi jóváhagyásban részesítette. Az Iskola nemzetközi, az egész világon szolgál.

Az Iskola célja: segítségnyújtás azoknak a keresztényeknek, akik szeretnének segíteni keresztény testvéreik lelki problémáin, valamint szeretnének eligazodni és növekedni saját lelki életükben is.

Lelkigyakorlataik alapja a Szentírás és a katolikus lelki írók tapasztalata, a katolikus egyház tanítása.

Módszertanunk felölel mindent, ami a tanulást és a lelki elmélyülést segíti:

   • interaktív tanítások
   • a tanítást illusztráló képek és tanítási fogások
   • a résztvevőknek kiosztott vázlatfüzet, melyet saját jegyzeteikkel kiegészíthetnek
   • gyakorlatok (dinamikák), melyekben a tanítást igyekszünk megtapasztalható módon átadni
   • zene
   • sok ima