temető

Plébániánk temetőt üzemeltet és nem temetkezési vállalkozás!!

A temető nyitva tartási ideje:

hétfő: zárva
kedd: 10 és 18 óra között
szerda: 10 és 18 óra között
csütörtök: 10 és 18 óra között
péntek: 10 és 18 óra között
szombat: 10 és 16 óra között
vasárnap: 8 és 19 óra között

Temetőnkben 25 évre megváltható 1, 2, 3 és 4 személyes urnafülkék találhatók, illetve lehetőség van osszáriumban (hamvak – szórás utáni – közös őrzésére szolgáló hely) történő elhelyezésre is.

A 25 éves megváltási idő lejárta után az újraváltás az akkori árakon történik. A 24. év végén a sírhelyet megjelöljük, ebből tudható, hogy újraváltásra van szükség. Amennyiben a 25. év letelte után az urnasírhely nem kerül újra megváltásra, akkor a hamvakat az osszáriumban helyezzük el.

A temetőnkben eltemetett halottakért minden hónap első hétfőjén, az esti szentmisében imádkozunk.

Temetőnk nem nyújt teljes körű ügyintézést! Kérjük, hogy a hamvasztás intézésével keressenek föl egy temetkezési vállalkozót! A hamvasztás és a hamvak szállításának várható időpontját a temetkezési vállalkozó tudja meghatározni. Kérjük, hogy a hamvak szállítására vonatkozó időpont ismeretében keressék föl plébániánk irodáját a temetéssel kapcsolatos további ügyek intézéséhez.

Urnasírhelyek megváltási díjai 25 évre:

1 személyes 200 000 Ft
2 személyes 300 000 Ft
3 személyes 400 000 Ft
4 személyes 500 000 Ft

Temetői szolgáltatásaink árai:

szórásos vagy urnás temetés költsége összesen 100 000 Ft
hamvak elhelyezése ravatalozás nélkül 50 000 Ft
hamvak kiadása, áthelyezése 40 000 Ft

Ezek az árak az ÁFÁ-t már tartalmazzák. Az árak megváltoztatásának jogát mindenkor fenntartjuk.
Készpénzes vagy (kiállított számla alapján) átutalással történő fizetésre van lehetőség. Bankkártyával történő fizetés nem lehetséges.

Az osszárium egy kb. 6 x 2 méter alapterületű szarkofág, ami a temetőben található, és amelynek fedelén kiképzett nyílásra helyezhető az urna a búcsúztatási szertartás idejére. Az osszáriumba víz hozzáadása nélkül szórjuk a hamvakat, ennek előnye, hogy a hamvak nem kerülnek ellenőrizetlen, illetéktelen helyre (pl. csatorna), nem szórja őket szét a szél.

Az emlékfalon elhelyezett emléktáblákon a máshol eltemetett halottak emlékét őrizzük.

A kültéri mécseségetőben csak teamécses égethető! Kérjük, hogy más tárgyakat (pl.: különféle mécsestartók, gyertyák) ne helyezzenek el!!! Ezeket a tárgyakat ki fogjuk dobni.

Kérjük, hogy temetőnkben csak élő, vágott virágokat helyezzenek el a plébánia által biztosított virágtartókban a virágok elhelyezésére kialakított helyeken! Cserepes virágokat, művirágokat és egyéb tárgyakat nem lehet elhelyezni!

A temető szabályzat itt a temető házirendje pedig itt olvasható.