Temetési ügyintézés

Plébániánk temetőt üzemeltet és nem temetkezési vállalkozás!!

A temető nyitva tartási ideje:

hétfő: zárva
kedd: 10 és 18 óra között
szerda: 10 és 18 óra között
csütörtök: 10 és 18 óra között
péntek: 10 és 18 óra között
szombat: 10 és 16 óra között
vasárnap: 8 és 18 óra között

Segítség temetési ügyintézéshez

Kedves Látogató! Amennyiben gyászolóként kereste fel honlapunkat, kérem, fogadja őszinte részvétünket!

  Alábbiakban a temetési szertartás ügyintézéséhez szeretnénk segítséget nyújtani:

Hova fordulhatok segítségért?

Alábbi lehetőségek valamelyikét ajánljuk:

Mikor keressem fel az adott irodát?

 • Bennünket, vagy kerületi plébániák valamelyikét, vagy a Temetőlelkészséget a temetés végleges időpontjának lefixálása után ajánljuk felkeresni, hacsak nem szeretne személyesen felkérni ismerős diakónust, papot vagy püspököt a szertartás elvégzésére, akivel előzetesen érdemes időpontot egyeztetni.
 • Plébániánk irodai ideje évközben: ld. oldalt, de alábbi elérhetőségeink valamelyikén is felveheti a kapcsolatot:

Honnan tudjam, hogy melyik plébániát keressem fel?

 • Az elhunyt lakhely szerinti plébánia illetékes a temetési szertartás elvégzésére. A szertartást, az anyakönyvezést és az anyagiakat is helyben rendezheti.

Csak az illetékes plébánia irodáját kereshetem fel?

 • Nem, hanem a Gazdagréten található főegyházmegyénk Temetőlelkészségét is felkeresheti, ahol helyben elintézhető a szertartás, az anyakönyvezés és az anyagiak egyaránt. A szertartás megszervezéséről, és az illetékes plébánia felé való adatok továbbításáról is ők gondoskodnak.
 • Kerületünk bármelyik másik plébánia irodáját is felkeresheti, ahol szívesen segítenek a szertartás megszervezésében, ill. az illetékes plébánia felé való útbaigazításban.

Mi van akkor, ha az illetékes plébános nem tudja vállalni a szertartást?

 • Ebben az esetben az illető plébános köteles gondoskodni helyettesről, anélkül, hogy hozzátartozónak bármi plusz teendője lenne ezügyben.

Van-e lehetőségem egy másik atyának a felkérésére, hogy a szertartást ő végezze el?

 • Igen, de ebben az esetben is fel kell keresnie az illetékes plébániát vagy fenti irodák valamelyikét, miután meggyőződött arról, hogy az illető atya el tudja vállalni a temetést. Ezért, előbb az illető atyával vegye fel a kapcsolatot.

Kántort nekem kell-e keresnem?

 • Nem, az illetékes plébánia kötelessége kántorról gondoskodnia. Amennyiben a plébánia saját kántora nem tudja elvállalni, a kántornak kell gondoskodnia helyettesről, anélkül, hogy hozzátartozónak bármi plusz teendője lenne ezügyben.

Mit kell vinnem az ügyintézéshez?

 • Halotti anyakönyvi kivonatot és a temetés adatait tartalmazó iratokat érdemes hoznia.

Mennyit kell fizetnem?

 • Főegyházmegye által, a budapesti plébániáknak 2022. január 1-től megszabott temetési stóladja: 35.000,- Ft
 • További stóladíjak:

– orgonás mise: 4.000,- Ft

– sírkő megáldása: 7.000,- Ft

Temetőnkben 25 évre megváltható 1, 2, 3 és 4 személyes urnafülkék találhatók, illetve lehetőség van osszáriumban (hamvak – szórás utáni – közös őrzésére szolgáló hely) történő elhelyezésre is.

A 25 éves megváltási idő lejárta után az újraváltás az akkori árakon történik. A 24. év végén a sírhelyet megjelöljük, ebből tudható, hogy újraváltásra van szükség. Amennyiben a 25. év letelte után az urnasírhely nem kerül újra megváltásra, akkor a hamvakat az osszáriumban helyezzük el.

A temetőnkben eltemetett halottakért minden hónap első hétfőjén, az esti szentmisében imádkozunk.

Temetőnk nem nyújt teljes körű ügyintézést! Kérjük, hogy a hamvasztás intézésével keressenek föl egy temetkezési vállalkozót! A hamvasztás és a hamvak szállításának várható időpontját a temetkezési vállalkozó tudja meghatározni. Kérjük, hogy a hamvak szállítására vonatkozó időpont ismeretében keressék föl plébániánk irodáját a temetéssel kapcsolatos további ügyek intézéséhez.

Urnasírhelyek megváltási díjai 25 évre az alsó sorban lévő fülkékben:

1 személyes 200 000 Ft
2 személyes 300 000 Ft
3 személyes 400 000 Ft
4 személyes 500 000 Ft

Urnasírhelyek megváltási díjai 25 évre az új, 2022-ben átadott fülkékre:

1 személyes 300 000 Ft
2 személyes 450 000 Ft
4 személyes 750 000 Ft

Temetői szolgáltatásaink árai:

szórásos vagy urnás temetés költsége összesen 100 000 Ft

Ezek az árak az ÁFÁ-t már tartalmazzák. Az árak megváltoztatásának jogát mindenkor fenntartjuk.
Készpénzes vagy (kiállított számla alapján) átutalással történő fizetésre van lehetőség. Bankkártyával történő fizetés nem lehetséges.

Az osszárium egy kb. 6 x 2 méter alapterületű szarkofág, ami a temetőben található, és amelynek fedelén kiképzett nyílásra helyezhető az urna a búcsúztatási szertartás idejére. Az osszáriumba víz hozzáadása nélkül szórjuk a hamvakat, ennek előnye, hogy a hamvak nem kerülnek ellenőrizetlen, illetéktelen helyre (pl. csatorna), nem szórja őket szét a szél.

Az emlékfalon elhelyezett emléktáblákon a máshol eltemetett halottak emlékét őrizzük.

A kültéri mécseségetőben csak teamécses égethető! Kérjük, hogy más tárgyakat (pl.: különféle mécsestartók, gyertyák) ne helyezzenek el!!! Ezeket a tárgyakat ki fogjuk dobni.

Kérjük, hogy temetőnkben csak élő, vágott virágokat helyezzenek el a plébánia által biztosított virágtartókban a virágok elhelyezésére kialakított helyeken! Cserepes virágokat, művirágokat és egyéb tárgyakat nem lehet elhelyezni!

A temető szabályzat itt a temető házirendje pedig itt olvasható.