Hirdetéseink évközi XVI. vasárnapon

 1. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye megrendülten tudatja, hogy Dr. Cserháti Ferenc nyugalmazott esztergom-budapesti segédpüspök ma hajnali három órakor, azaz 2023. július 22-én, szombaton életének 77., papságának 53., püspöki szolgálatának 16. évében elhunyt.
 2. A Szent Margit Plébánia élére bíboros úr VÉNUSZ GELLÉRT eddigi Budapest- Pestszenterzsébet-Pacsirtatelepi plébánost nevezte ki, így ez az oldallagos ellátás augusztus 1-től megszűnik. Isten adjon erőt Gellért atyának az új szolgálathoz. Megemlítjük, hogy a Csákyligeti Plébániát is ő fogja vezetni, azt pedig Szemereteleptől csatolták el.
 3. Augusztus1-jétől vasárnaponként ismét lesz 9 órási mise a Főplébánián

Hirdetéseink évközi XV. vasárnapon

A Szent Margit Plébánia élére bíboros úr VÉNUSZ GELLÉRT eddigi Budapest-Pestszenterzsébet-Pacsirtatelepi plébánost nevezte ki, így ez az oldallagos ellátás augusztus 1-től megszűnik. Isten adjon erőt Gellért atyának az új szolgálathoz. Megemlítjük, hogy a Csákyligeti Plébániát is ő fogja vezetni, azt pedig Szemereteleptől csatolták el.

Hirdetéseink évközi XI. vasárnapon

 1. Örömmel adjuk hírül, hogy Bíboros úrtegnap pappá szentelte a plébániánkra rendelt diakónust, Faragó András atyát.  András atya június 25-én, vasárnap, a 9.00-kor tart templomunkban újmisétA szentmise után tartott agapéra, hogy tudjuk a körülbelüli létszámot, kérjük, hogy a kijáratnál, az asztalokra kitett lapokon iratkozzunk fel. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a közös ünneplésre.
 2. Délfesztetszervezünk az ifjúságnak 15 és 30 év közöttieknek június 23-án, pénteken, délután 3 órai kezdettel. További részleteket és jelentkezési felületet a kitett plakáton találunk.

Hirdetéseink Szentháromság Vasárnapján

 1. 7 gyermek vette ma magához templomunkban először az Eucharisztiát, imádkozzunk értük, hogy mindaz a jó, amit az Úr megkezdett bennük, kibontakozhasson az ő kegyelmi életükben.
 2. András atya papszentelése június 17-én, 10.30-kor lesz a Szent István Bazilikában, Budapesten. András atya június 25-én, vasárnap, 9-kor tart templomunkban újmisét. Az újmise után agapéval készülünk, így a templomkertbe hívunk mindenkit egy közös bográcsozásra.
 3. Plébániánk napközis táborát 2023. július 10. és 14. között tartjuk a Főplébánián.

Hirdetéseink Pünkösdkor

 1. Betegek keneteszentségének csoportos kiszolgáltatására Pünkösdhétfőn készülünk. Erre tekintettel 9 órakor lesz a Szentmise a Főplébánián. Aki kéri a szentséget, a következő hetekben végezze el a szentgyónását.
 2. Örömmel hirdetjük, hogy zarándokútra jönnek a Jézus Szíve Nővérek. Értük ajánl fel angol nyelvű szentmisét templomunkban Michael Wallace Banach apostoli nuncius úr szombaton 18.30-kor, de már előtte is várjuk a testvéreket 16 órától a nővérek fogadására a Közösségi Házba.  Összesen 20 nővér jön az USA-ból és Tajvanból. Meglátogatják azokat a helyeket, ahol az alapító Ida nővér született, élt és tevékenykedett. Szeretettel hívunk mindenkit!
 3. 8 gyereknek elsőáldozása lesz jövő vasárnap, a 9 órai szentmisén.  Imádkozzunk a leendő elsőáldozókért.
 4. A Loretói litániát május folyamán a szentmisék után mondjuk.
 5. A Bibliaórákaz idei plébániai évre véget értek, szeptemberben újra kezdjük.
 6. Közbenjáró-dicsőítő imaestleskét hét múlva, 11-én vasárnap este 19.30-tól a Főplébánián.
 7. András atya papszentelése2023. június 17-én, 10.30-kor lesz a Szent István Bazilikában, Budapesten. András atya június 25-én, vasárnap, 9-kor tart templomunkban újmisét.
 8. Plébániánk napközis táborát 2023. július 10. és 14. között tartjuk a Főplébánián. Jelentkezni a honlapra a héten felkerülő linken lehet.

Hirdetéseink Húsvét III. vasárnapján

 1. Bibliaóra elmarad a Szentatya látogatására tekintettel!
 2. Pápalátogatás szempontjából mindenkinek a vonatos utazást javasoljuk. Sajnos csoportszervezésben a papság nem tud segíteni, mert külön feladataink lesznek. A vonatmenetrendet azért figyeljük, kiírjuk majd a honlapra is. Azt tudjuk, hogy a vonatokat ingyenesen igénybe lehet majd venni.
 3. Templombúcsú lesz az Ibolya utcai Munkás Szent József Kápolnában, május 1 -én, hétfőn 9.00–kor. A Kápolna méreteire tekintettel kérjük, elsősorban azok menjenek, akik év közben is szoktak.
 4. Bíboros úr tartja a Főplébánián az elsőszombati ájtatosságot május 6-án, szombaton fél 6 órai kezdettel, és utána a szombati előesti szentmisén bérmál.

Hirdetéseink Húsvétvasárnap

 1. Húsvét hétfőtől visszaáll a szokott miserendünk és temetői nyitvatartásunk.
 2. A következő vasárnap az Isteni irgalmasság vasárnapja. Délután 15.00 órakor templomunkban az Irgalmasság imaóráját Szeretettel a Testvéreket.
 3. Köszönjük mindazok segítségét, akik a húsvéti ünnepek alatt közreműködtek templomunk és liturgiáink ünnepélyessé tételében. Isten fizesse meg szolgálatukat.
 4. Szerdán plébániánk papsága Kárpátaljára utazik, hogy elvigye az adományba szánt misekönyveket. Még a mai napon szeretettel fogadjuk a Testvérek pénzbeli adományát is, amit a kinti plébániáknak el fogunk juttatni.
 5. Tóth Tamás atya, a pápalátogatás általános koordinátora tisztelettel kéri önkéntesek jelentkezését az áprilisi pápalátogatás eseményeire. További részletek megtalálhatók a https://ferenc2023.hu/hu/onkentesek A jelentkezési határidő: legkésőbb 2023. április 17. éjfél.
  A cserkészek országos toborzása a saját vonalaikon keresztül történik.

Gyermekek rajzai az elmúlt vasárnapok olvasmányairól

Köszönjük a munkákat.
Szeretettel várjuk az újabb rajzokat.

Közeledik a beiratkozás

Közeledik az iskolai beiratkozás napja ápr. 20-21 között.
Szeretettel kérjük a kedves Szülőket, hogy gyermekeik számára válasszák az iskolai beiratkozásnál a Katolikus hittant.
Az elsőáldozásra és bérmálkozásra felkészítő hittan időpontját szeptemberben hirdetjük.
A Kardinális TV jóvoltából egy új kis reklám készült, melyet szeretettel ajánlunk.